Dé overname

                                                                                                         31 oktober 2018

Dit is ‘m dan, de eerste officiele blog van onze nieuwe uitdaging. De eerste pagina van ons ‘boek’ wordt geschreven. Nou ja de eerste... er is al een halfjaar voor ons voorbij van voorbereiding en planning. De eerste druppels zweet zijn al gevallen. Het uitkiezen van een reserveringssystemen, het maken van een website, plannen maken voor de verbouwing en veel meer werk hebben we al met veel enthiousiasme verzet. De beelden voor het eindresultaat zijn al gevormd op onze moodboards in 3D tekeningen en in onze hoofden.

Door middel van deze blogs en af en toe een update op social media zullen we je op de hoogte houden en kun je de transformatie van Hotel de Valk meemaken. 

Velen zijn al op de hoogte van de overname van Hotel de Valk, maar voor diegene voor wie dit een nieuwtje is, zal ik ons eerst in het kort voorstellen;

Erwin Huibregtse (of ook wel Erwin Mekken genoemd in Westkapelle);het enthiousiaste brein achter de schermen, de ict-er en mijn lieve man. Erwin is meegezogen in het horeca enthiousiasme van zijn lieftallige echtgenote (ja ik ben schuldig). Een echte gastheer zijn, gastvrijheid, service en vakmanschap is waar het allemaal om draait in de hotellerie en dit is Erwin echt op het lijf geschreven.

Ik zelf ben voor veel vaste bezoekers aan Zeeland een bekend gezicht in de horeca. Velen kennen mij van mijn vorige zaak Brasserie de Zeezot en van Strandpaviljoen de Strandzot. Na wat omzwervingen in de laatste jaren; ik ben werkzaam geweest in Het Badpaviljoen in Domburg en Beach Hotel & Duinhotel Tien Torens in Zoutelande, ben ik weer terug op m’n plek in Westkapelle. Een Wasschappelaer wordt toch altijd weer aangetrokken door de toren en die prachtige zeedijk.

Hotel de Valk, een begrip voor de lokale bewoners. Een pand met een bijzondere historie, gebouwd in 1947 maar al bestaand vanaf 1890. Hoe dit in elkaar steekt is heel mooi te lezen op de site van Veere dronk http://veeredronk.nl/wiki/De_Valk Vooral het verhaal van Miene van Mill vind ik erg inspirerend, een diek van een wûûf die wel van aanpakken hield. 

Hotel de Valk.... tsjaa... bij het geven van deze naam konden ze niet weten dat er in Nederland een grote keten Van der Valk zou gaan heten... De naam vinden we zelf wel wel heel veel op deze grote keten lijken. En dat is nu net wat wij niet willen. Ons idee is om een klein en gezellig hotel neer te zetten met persoonlijke service en woonkamer gevoel met de sfeer en faciliteiten van deze tijd. Daarom hebben wij de naam gewijzigd, waar de naam Charley’s vandaan komt zal ik je uitleggen in mijn volgende blog.

Ik hoop dat jullie mijn blogs met plezier zullen gaan lezen en ik hoop hiermee ook af en toe een tipje van de sluier op te kunnen lichten. Tot de volgende!

 

Liefs Jolinda